Vision Your Voice

Vision Your Voice Project

Wie zijn wij en waar gaat ons project over?
Ons interdisciplinaire onderzoeksteam aan de Universiteit in Utrecht, dat bestaat uit antropologen, stedenbouwkundigen, stadsgeografen en wetenschappers op het gebied van ontwikkelingsstudies, besteedt publieke en academische aandacht aan de vervuilde industriesteden in de regio IJmuiden.


Wat willen we weten?
Wij willen graag van u vernemen hoe u als bewoner van de stad IJmuiden de stedelijke toekomst in dit gebied ziet. We zouden graag willen weten: Is vervuiling een probleem voor het maken van toekomsten in uw stad? Wat voor toekomsten zijn er mogelijk in jouw stad? Hoe stel je je een duurzame toekomst voor in jouw stad?


Wat vragen we van u?
Foto’s! We nodigen u uit om ons een antwoord op deze vragen te geven door ons een (of meer, als je wilt) foto(‘s) te bezorgen die jouw kijk op de stedelijke toekomst te midden van vervuiling weergeven en die een aantal van deze vragen hierboven beantwoorden. Neem alle creatieve vrijheid en maak foto’s van alles waar je onze aandacht op wilt vestigen. De kwaliteit van de foto is niet belangrijk, deze kan met elke telefoon of camera worden gemaakt.


We hebben uw persoonlijke verhaal nodig. Naast de foto(‘s), hebben we een paar zinnen nodig die de foto en uw verhaal uitleggen. Al het materiaal dat u aanlevert, wordt alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden en voor het opbouwen van de inhoud van het visuele archief dat de meervoudige visie op (duurzame) stedelijke toekomsten in de vervuilde omgevingen verkent.


Waartoe leiden het onderzoek en het project?
Ons doel is om een website (en mogelijke tentoonstelling) te bouwen die is opgevat als een visueel archief van de foto’s die zijn gemaakt door de burgers die hun dagelijks leven in vervuilde steden weergeven. Op deze website tonen we de foto’s en korte verhalen van de makers. We zullen het materiaal dat u ons verstrekt gebruiken om korte beleidsnota’s te maken aan de belangrijkste belanghebbenden in de getroffen regio. Ook zijn we van plan om eind 2022 een fysieke tentoonstelling te maken van het geselecteerde materiaal in een aantal steden in de regio IJmuiden en bij de Universiteit in Utrecht.


Naar wie zijn wij opzoek?
Burgers ouder dan 18 jaar die in de regio IJmuiden wonen.

Wat bieden wij?
Anonimiteit van de deelnemers is gegarandeerd. De website is bedoeld om de aandacht van het publiek te vestigen op de brandende kwesties en zal een plek vertegenwoordigen waar uw stem kan worden gehoord. Als u uw materiaal wilt intrekken en niet meer wilt deelnemen aan dit onderzoek, neem dan contact met ons op via de contact-e-mails. Alle gezichten die in het openbaar op de foto verschijnen, worden vervaagd om de anonimiteit van de personages die op de foto’s worden weergegeven te beschermen.


Wilt u uw verhaal laten horen?

Als u wilt deelnemen of meer vragen hebt, dan kunt u contact opnemen met de projectcoördinator (Dr. Deana Jovanovic) per e-mail:

Dank u wel!